17:30

Göteborgs IK

Referat: Lerums BK - Göteborgs IK

Seriefinal mot GIK, en riktigt rolig match att spela mot ett mycket bra motstånd, det var vår inställning innan match. Vi visste att vi skulle behöva ge allt där ute för att lyckas vinna, och det gjorde vi!

I första perioden får GIK ett tidigt powerplay som de lyckas förvalta riktigt snyggt med ett välplacerat klassiskt dragskott från pointen, när Gustaf dessutom är skymd så är den mer eller mindre otagbar! Inte direkt den starten vi önskat oss...
Bara något byte senare får vi en ny utvisning men denna gången är det vi gör som mål!
Killen på GIK:s point bryter klubban när han skall skjuta vilket gör att Witermark och Lindell får en 2-1:a mot en klubblös försvarare, Witermark spelar isär till Lindell som kvitterar till 1-1! Härligt! Stärkta av detta gör vi bara något minut senare 2-1 då Robin Lindqvist glidit ner från backen i slottet och smäller in ledningspucken på ass från Brodén.
I samma byte gör sedan Tim Fogelin 3-1 på en stenhård passning från Svantesson, ett riktigt snyggt mål som kom i en rasande omställning! Hög klass på det målet. Assist även till Edwinsson. Vi var inte nöjda där, Filip Lindell gör ett magiskt byte där han med sin speed trampar runt GIK backen, går runt kassen och föredömligt spelar Melwin Stenberg på backen, Melle lägger in pucken på mål och i röran där framför dunkar Lindell in 4-1 och sitt andra för matchen. Grym prestation av Lindell från början till slut! Assist även på #10 Witermark.
Perioden slutar 4-1 till oss och sista 10 minuterna är det riktigt hög kvalitet på ishockeyn som spelas! Kanske det bästa vi gjort denna säsongen hittills. Skotten blir 13-10 i vår favör.

Period 2
Det blir lite mer ställningskrig, inte lika hög fart kanske som i första, men det känns ändå bra. Efter 7 minuter drygt får GIK in en puck som inte ens är en målchans, en puck som studsar på en klubba i en båge över Kjellbin, det var bara att glömma det målet. Ställningskriget fortsätter och tyvärr hamnar vi lite snett i ett byte mot slutet som gör att en GIK spelare blir neddragen och domaren dömer straff. Gustav Laanemets får förtroendet och sätter snyggt 4-3 i gubbhörnet, en identisk straff med den han sköt när GIK slog Hovås hemma.
Perioden slutar 0-2 och skotten blir 8-13. En jämn period där även vi hade några riktigt bra chanser som vi inte lyckades förvalta.

Period 3
Bara ett par minuter in i sista perioden ligger vi rätt i styrspelet och bryter ett GIK uppspel och Edwinsson spelar fram Brodén som får ett friläge och smäller in pucken i målvaktens högra kryss! Riktigt viktigt och snyggt mål! 5 minuter senare vill Lindell fullborda sitt hat-trick och det gör han! Denna gång på pass från Anton Lundgren och Melwin Stenberg. Riktigt skoj att Lindell får betalt för allt sitt slit! Det är du värd!
GIK reducerade sedan till 6-4 då vi haft ett långt byte på oss och inte får ur pucken, pucken studsar dessutom på GIK spelarens skridsko precis framför Kjellbin och styrs in, ingen spark men Gustaf blev helt ställd.
Med dryga fem minuter kvar av matchen sätter Svantesson spiken i kistan med ett direkt skott i slottet till 7-4, passning Brodén, och här känns det som att vi stängde matchen.
GIK reducerar till 7-5 som också blev slutresultatet.
Skotten totalt blev 32-34.

Killarnas "MVP" gick såklart till Lindell med sitt hat-trick denna kväll!

En riktigt bra hockeymatch mellan seriens två bästa lag, helt klart. Nu har vi spelat 10 matcher och är fortfarande obesegrade, vi har slagit GIK & Hovås både hemma och borta, och även Partille slog vi hemma. 5 av de 10 matcherna vi spelat är riktigt bra segrar mot riktigt bra motstånd som vi haft oerhört svårt emot innan. Nu är en plats i Alltrean klar för oss och vi kommer börja förbereda oss för detta på bästa sätt!

Vi vill tacka publiken och hoppas att ni hade roligt!
Vi hoppas verkligen att ni fortsätter komma på våra matcher, det är så skoj för killarna med publik på läktaren och de stödet är de verkligen värda!

Spelledigt i veckan, Falkenberg borta söndag sen väntas Fredagsmatch i vättlehallen den 24/11 mot Skärgården!